Start Om SKB > Vd-info 16 sep 2024

Vd-info 16 sep 2024

SKB:s vd Ingrid Gyllfors hade ett digitalt informa­tions­möte för full­mäktige via Teams den 16 september 2024. Som mest var antalet deltagare 34.

Hon pratade om förenings­året 2024, vad som hade hänt sedan sist, behandlingen av årets motioner och boende­undersök­ningen. Därefter berättade Claes Berglund om pågående bygg­projekt, närmast på tur kvarteret Ananasen på Södermalm, 153 lägen­heter med inflyttning från juni till oktober, och därefter om pågående stadge­revision. Till slut pratade vd om det ekonomiska läget och omvärlden, nämnde kommande möten och svarade på några frågor som deltagare hade kunnat skriva in i chatten.

Kvarterets fullmäktig Lars hade frågat: ”Vilka regler/rutiner har SKB för information till ett kvartersråd om åtgärder som omfattar samtliga lägenheter i kvarteret? Segelbåtens kvartersråd fick ingen information alls om installation av temperaturgivare och hur de skulle användas i något helt nytt system.” VD svarade inte konkret på den frågan men sade att om det var så ”har vi inte riktigt klarat av jobbet”. Och så tillade hon: ”Information är något som man alltid kan bli bättre på.”

Det finns möjlighet att titta på bilder från informationsmötet (PDF).