Start > SKB > Mejlväxling med VD om coronaregler

Mejlväxling med VD om coronaregler

Gå direkt till första mejl från Lars

Från föreningskoordinator Erika Boman Wikström

till kvarterens alla sammankallande fredag 4 juni 2021 12.32

Till sammankallande för kvartersrådet

Hej,

Vi behöver fortsätta att hjälpas åt för att begränsa spridningen av covid-19 även om smittspridningen i Sverige nu minskar generellt sett. På väg mot en normal vardag, har myndigheterna tagit fram en plan för hur regler och råd i olika steg kan anpassas och till slut upphävas. Vi på SKB följer myndigheternas rekommendationer och fortsätter att rätta rutiner och arbetssätt enligt dem.

Därför kommer bifogat anslag att sättas upp i fastigheterna inom kort.

Tills vidare gäller fortfarande följande regler:

  • Vi åtgärdar fel i lägenheterna när den boende inte är hemma.
  • Vid akuta fel när den boende inte kan lämna lägenheten, hanteras åtgärden i samråd med vår medarbetare.
  • Inga lägenhetsvisningar äger rum. Uthyrning sker digitalt.

Från och med 1 juli avråder vi inte längre kvartersråden från att låta de boende att använda kvarterslokaler, bastu, gym och hobbyrum. Tills dess gäller fortsatt våra tidigare rekommendationer.

Våra kvarter har olika lokala förutsättningar och lokalerna varierar i storlek. Därför ansvarar kvartersrådet för om och i vilken utsträckning som gemensamma lokaler för de boende kan användas. Vi passar på att föreslå att så långt möjligt, träffas utomhus när vädret tillåter.

Här finns vidare information vilka anpassningar som är planerade för privatpersoner och verksamheter:
Anpassning av åtgärder mot spridning av covid-19 - Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Om det finns frågor, återkom till mig, erika.bwikstrom@skb.org eller Ann-Marie Bertilsdotter, ann-marie.bertilsdotter@skb.org.

Vänliga Hälsningar
Erika B Wikström
Föreningskoordinator


Från sammankallande och fullmäktige Lars Lingvall

till föreningskoordinator Erika Boman Wikström och föreningsutvecklare Ann-Marie Bertilsdotter med kopia till VD Eva Nordström fredag 4 juni 2021 15.48

Hej!

Jag undrar hur ni resonerar när ni från den 1 juli tycker att det är okej att MÅNGA träffas inomhus, samtidigt som ni fortsätter att vägra åtgärda fel i lägenheten när den boende är hemma (kanske på grund av anbefallt arbete hemifrån), dvs. tycker att det är fel att TVÅ träffas inomhus och ni ännu inte verkar ha hunnit skaffa lämplig skyddsutrustning.

Mvh
Lars Lingvall
sammankallande och fullmäktig


Från VD Eva Nordström fredag 4 juni 2021 16.01

Hej Lars,

Vad är ditt förslag? Hur tycker du att pandemin ska hanteras? Det är lätt att sitta bredvid och tycka en massa. Det är en annan sak att ta ansvar, som jag och medarbetarna på SKB gör.

Vänliga hälsningar, 
Eva


Från Lars Lingvall fredag 4 juni 2021 16.28

Hej!

Jag tycker att ni ska
1. sluta kräva att den boende inte är hemma vid felavhjälpning i lägenhet,
2. sätta upp tydliga regler för att hålla avstånd som både den boende och den felavhjälpande ska hålla sig till,
3. se till att felavhjälpande har adekvat skyddsutrustning.

Mvh
Lars L.


Från VD Eva Nordström fredag 4 juni 2021 18.00

Tack för dina åsikter. Det finns ett antal boende som har en helt annan syn i frågan och som också mailar mig. Vem av er tycker du att jag ska lyssna på? Ska jag agera utifrån vem som mailar flest gånger eller något annat?

Mitt uppdrag är besluta vad som är den bästa hanteringen utifrån FHM riktlinjer och utifrån SKB som helhet. Inte utifrån enskilda personers syn i frågan. Det har jag gjort genom hela pandemin och så även i detta fall.

Jag vill slutligen påtala att SKBs medarbetare självklart har adekvat skyddsutrustning i sitt arbete.

Vänliga hälsningar, 
Eva


Från Lars Lingvall söndag 6 juni 11.24

Hej!

De beslutsgrunder du frågar om förvånar. Beslut bör inte fattas grundat på vem som säger något eller hur ofta något sägs utan på en saklig bedömning av olika möjligheter.

Jag noterar att du inte heller i ditt senaste mejl försöker svara på min ursprungliga fråga om hur ni i SKB har kommit fram till att det är okej att många ses i en kvarterslokal men inte okej att två personer (en SKB-medarbetare och en boende) ses i en lägenhet. Om SKB:s medarbetare har adekvat skyddsutrustning är det ännu mer obegripligt.

Mvh
Lars L.