Start > Blandat > Ventilationsarbeten hösten 2022

Ventilationsarbeten hösten 2022

Denna lapp har delats ut till alla hushåll vecka 37:

.

Anslaget finns också som PDF-fil.

Texten lyder:

Meddelande

Ventilationsentreprenader

Till: Till Boende i Kv. Segelbåten

Under hösten kommer ett omfattande projekt att genomföras i fastigheten och i Era lägenheter. En ombyggnad av ventilationen med tillhörande montage av nya spiskåpor ske. Projektet kommer att beröra Er på det sett att vår entreprenör kommer att få tillträde till Era lägenheter vid ett flertal tillfällen.

Entreprenören som är upphandlad för detta arbete är AB Henriksbergs Verkstäder (HV‑Vent).

Arbetena med rensning av kanaler och montage av spiskåporna med tillhörande byggarbeten kommer påbörjas vecka 42 och beräknas sammanlagt för alla lägenheter ta ca 5 veckor, under förutsättning att entreprenören får tillträde till samtliga lägenheter.

Övergripande beskrivning

Ventilationsarbeten: I varje kök kommer nya spiskåpor installeras (med tillhörande snickeriarbeten) och anslutas till den befintliga frånluftsventilen i köket. Därefter kommer luften i hela lägenheterna att injusteras. Avsikten med detta är att få bättre balans på luften och mindre drag i övriga rum, framförallt i de mindre lägenheterna. Det underlättar om Ni som har installerat egna kolfilterfläktar själva demonterar dessa, annars kommer entreprenören göra detta men då kan vi inte garantera att dess inte skadas.

I samband med ovanstående arbeten kommer även arbeten ske i källaren, på vinden och på tak. Där kommer entreprenören också att behöva tillträde till vissa lägenhetsförråd.

Entreprenören kommer att avisera tidplan i varje trapphus avisera varje lägenhet. Detta kommer att göras på SKB:s mallar. Entreprenörens arbetsledare kommer att vara ansvarig för nycklar och tillträde till lägenheterna.

Vi kommer att ha ett informationsmöte i kvarterslokalen ca 2 veckor innan arbetet börjar då alla som är intresserade är välkomna. Inbjudan med exakt dag och tid kommer under vecka 37.

Vi ber om ursäkt för att detta sker samtidigt men hoppas samtidigt att Ni kan ha överseende med besväret.

Vänliga hälsningar
Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB)

Christer Lindoff
christer.lindoff@skb.org